Hiç düşündünüz mü ? Kurufasülyenin konservesi var, börülcenin var, nohutun var, ama mercimeğin yok. Neden mi? Hemen açıklıyorum. Bunun yapımı adına öncelikle şunu söylemeliyim. Mercimek esasen kolay pişen bir şeydir ve önceden haşlayıp buzluğa atmanıza bu açıdan gerek yoktur. Ama ben pratiklik açısından yani ''5 dakikada şipşak yemeklerimi yapıyorum, iş çıkışı tüm günüm bana kalıyor '' sloganıma delalen diyorum ki, buzluğa atın atın tüketin. Mercimek , nohut, o , bu demeden. Yapabildiğiniz her şeyi yapın:D Geçelim tarife..
PÜF NOKTA:
Geceden mercimekleri ıslatmanıza hiç gerek yoktur. Direk haşlayabilirsiniz
Poşetleme işlemini tamamen soğuduktan sonra yapınız
İçine tuz vb eklemeyin. Sadece su...
YAPILIŞI:
-Üzerini baya geçecek şekilde, tencere ağzına kadar su dolacak şekilde koccamannnnn bir tencerede veya varsa elinizde düdüklü tencerede, mercimekler tamamen pişene kadar arada suyu bittikçe su eklemek kaydıyla barbunyalarımızı pişiriyoruz.
-Mercimekleri süzüp süzüp birer yiyimlik buzdolabı poşetlerine dolduruyoruz.
-Poşetlerin buzlukta çok yer kaplamaması adına, mercimekleri dağıtarak düz halde buzluğa barbunyaları yerleştiriyoruz
-Vee.... Kışın açıp suda azıcık bekletip buzunu kolayca çözebildiğiniz mercimekleriniz hazır. Nasıl ama ? Bu kısım en güzeli değil mi? Gelinnn hanımlar gelinnnn.... 10 dakikada mercimeka yemeği pişirebilmek adına tarife gelin :P
Haydi herkese afiyetler olsun:)
Çokça yemek tarifi, önerisel sinema, gezelim-görelim-güzel yerleri bildirelim:) , akışına sohbet, magazinsel belki biraz ama olmazsa olmaz 'gündem dedikodusu', sevilen kitap önerileri de unutulmalı mı? 'asla' :) , kalan zamanlara da sağlıklı yaşam ve spor, biraz da müzik malum müzik ruhun gıdası derler.. Özetle hayata dair her şeyden, bir kuple diyorum. Hadi siz de çıkın çıkın gelin, sohbetime eşlik edin, bakalım sizler neler diyorsunuz? :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder