7 Eylül 2019 Cumartesi

Kışlık Buzluğa Siyah Mercimek ( BELUGA)

Hiç düşündünüz mü ? Kurufasülyenin konservesi var, börülcenin var, nohutun var, ama mercimeğin yok. Neden mi? Hemen açıklıyorum. Bunun yapımı adına öncelikle şunu söylemeliyim. Mercimek esasen kolay pişen bir şeydir ve önceden haşlayıp buzluğa atmanıza bu açıdan  gerek yoktur. Ama ben pratiklik açısından yani ''5 dakikada şipşak yemeklerimi yapıyorum, iş çıkışı tüm günüm bana kalıyor '' sloganıma delalen diyorum ki, buzluğa atın atın tüketin. Mercimek , nohut, o , bu demeden. Yapabildiğiniz her şeyi yapın:D Geçelim tarife..
PÜF NOKTA:
Geceden mercimekleri ıslatmanıza hiç gerek yoktur. Direk haşlayabilirsiniz
Poşetleme işlemini tamamen soğuduktan sonra yapınız
İçine tuz vb eklemeyin. Sadece su...



YAPILIŞI:

-Üzerini baya geçecek şekilde, tencere ağzına kadar su dolacak şekilde koccamannnnn bir tencerede veya varsa elinizde düdüklü tencerede, mercimekler tamamen pişene kadar arada suyu bittikçe su eklemek kaydıyla barbunyalarımızı pişiriyoruz.
-Mercimekleri süzüp süzüp birer yiyimlik buzdolabı poşetlerine dolduruyoruz.
-Poşetlerin buzlukta çok yer kaplamaması adına, mercimekleri dağıtarak düz halde buzluğa barbunyaları yerleştiriyoruz
-Vee.... Kışın açıp suda azıcık bekletip buzunu kolayca çözebildiğiniz mercimekleriniz hazır. Nasıl ama ? Bu kısım en güzeli değil mi? Gelinnn hanımlar gelinnnn.... 10 dakikada mercimeka yemeği pişirebilmek adına tarife gelin :P

Haydi herkese afiyetler olsun:)

Hiç yorum yok: