Bunda uzun uzun yazmayacağım. Çünkü bir önceki haşlanmış nohutla birkaç farkılık dışında birebir aynı tarif.. (O birkaç değişikliğe dikkat ama :D ) Hemen geçiyorum tarife, fazla laf kalabalığı yapmadan. Okuyun okuyun pişirin, hadiyin ama gezin de tamam ama çocuğunuzu eşinizi en önemlisi kendinizi sağlıksız besinlere layık görmeyin ve emek verin... hadi hanımlar, hadiii ..
YAPILIŞI:
-Geceden barbunyaların üzerini geçecek şekilde su eklenir. İçine su dışında tuz vb eklemeye gerek yok. Sadece su..
-Sabaha kadar bu karışım beklıyor.
-Ertesi gün bu karışımı yıkıyor ve süzüyoruz.
-Üzerini baya geçecek şekilde, tencere ağzına kadar su dolacak şekilde koccamannnnn bir tencerede veya varsa elinizde düdüklü tencerede, nohutlar tamamen pişene kadar arada suyu bittikçe su eklemek kaydıyla barbunyalarımızı pişiriyoruz.
-Barbunyaları süzüp süzüp birer yiyimlik buzdolabı poşetlerine dolduruyoruz.
-Poşetlerin buzlukta çok yer kaplamaması adına, nohutları dağıtarak düz halde buzluğa barbunyaları yerleştiriyoruz
-Vee.... Kışın açıp suda azıcık bekletip buzunu kolayca çözebildiğiniz barbunyalarınız hazır. Nasıl ama ? Bu kısım en güzeli değil mi? Gelinnn hanımlar gelinnnn.... 10 dakikada barbunya yemeği pişirebilmek adına tarife gelin :P
Haydi herkese afiyetler olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder