7 Eylül 2019 Cumartesi

Kışlık Buzluğa Kuru Fasülye

YAPILIŞI:

-Geceden Fasülyelerin üzerini geçecek şekilde su eklenir. İçine su dışında tuz vb eklemeye gerek yok. Sadece su..
-Sabaha kadar bu karışım beklıyor.
-Ertesi gün bu karışımı yıkıyor ve süzüyoruz.
-Üzerini baya geçecek şekilde, tencere ağzına kadar su dolacak şekilde koccamannnnn bir tencerede veya varsa elinizde düdüklü tencerede, fasülyeler tamamen pişene kadar arada suyu bittikçe su eklemek kaydıyla barbunyalarımızı pişiriyoruz.
-Fasülyeleri süzüp süzüp birer yiyimlik buzdolabı poşetlerine dolduruyoruz.
-Poşetlerin buzlukta çok yer kaplamaması adına, fasülyeleri dağıtarak düz halde buzluğa ı yerleştiriyoruz
-Vee.... Kışın açıp suda azıcık bekletip buzunu kolayca çözebildiğiniz haşlanış halde pişmiş hazır fasülyeleriniz hazır. Nasıl ama ? Bu kısım en güzeli değil mi? Gelinnn hanımlar gelinnnn.... 10 dakikada kuru fasülye yemeği pişirebilmek adına tarife gelin :P

Haydi herkese afiyetler olsun:)

Hiç yorum yok: