YAPILIŞI:
-Geceden Fasülyelerin üzerini geçecek şekilde su eklenir. İçine su dışında tuz vb eklemeye gerek yok. Sadece su..
-Sabaha kadar bu karışım beklıyor.
-Ertesi gün bu karışımı yıkıyor ve süzüyoruz.
-Üzerini baya geçecek şekilde, tencere ağzına kadar su dolacak şekilde koccamannnnn bir tencerede veya varsa elinizde düdüklü tencerede, fasülyeler tamamen pişene kadar arada suyu bittikçe su eklemek kaydıyla barbunyalarımızı pişiriyoruz.
-Fasülyeleri süzüp süzüp birer yiyimlik buzdolabı poşetlerine dolduruyoruz.
-Poşetlerin buzlukta çok yer kaplamaması adına, fasülyeleri dağıtarak düz halde buzluğa ı yerleştiriyoruz
-Vee.... Kışın açıp suda azıcık bekletip buzunu kolayca çözebildiğiniz haşlanış halde pişmiş hazır fasülyeleriniz hazır. Nasıl ama ? Bu kısım en güzeli değil mi? Gelinnn hanımlar gelinnnn.... 10 dakikada kuru fasülye yemeği pişirebilmek adına tarife gelin :P
Haydi herkese afiyetler olsun:)
Çokça yemek tarifi, önerisel sinema, gezelim-görelim-güzel yerleri bildirelim:) , akışına sohbet, magazinsel belki biraz ama olmazsa olmaz 'gündem dedikodusu', sevilen kitap önerileri de unutulmalı mı? 'asla' :) , kalan zamanlara da sağlıklı yaşam ve spor, biraz da müzik malum müzik ruhun gıdası derler.. Özetle hayata dair her şeyden, bir kuple diyorum. Hadi siz de çıkın çıkın gelin, sohbetime eşlik edin, bakalım sizler neler diyorsunuz? :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder