7 Eylül 2019 Cumartesi

Kışlık Buzluğa Aşurelik Buğday

Hazır yemekler en sevdiğim şey... Şimdi gelelim salatalar adına vazgeçemeyeceğiniz , hatta yediğiniz an aşık olacağınız bir yemek... ( evet evet aşk, ne yani inanmıyor musunuz? Deneyin bakalım siz de o zaman )

Çoğu insan aşurelik buğdayı sadece aşurede kullanılır zannediyor. Ki ben de eskiden öyle zannederdim ( Bu bir itiraf postu mu oldu ne:D ) Ta ki, becerikli mi becerikli, yaptığı yemeklerle eşinin midesinde kelebekler uçuşturan tatlı bir arkadaşımda aşure buğdayından yapılmış o leziz salatayı yiyene kadar.... Offf ki ne offf... Yok böyle bir lezzet.... Geçelim mi tarife, ne dersiniz? Tamam tamam yine çok konuştum farkındayım. Hayata geri döndüğümden, her şeyimle tamamen toplandığımdan beri susmuyor muyum ne hatta... Hayat güzel, dünya guzel, kendini keşfetmek güzel...  Geçelim tarife...

YAPILIŞI:
-Buğdayların üzerini geçecek hatta tencereyi fulle yakın dolduracak kadar suyu , buğdayla birlikte tencereye koyun.
-Ve ateşte pişmesini suyu azaldıkça su ilave ede ede sabırla izleyin.
Tamamen pişti mi? Soğuma sonrası poşetlenip buzluktaki yerini almaya buğdaylarımız hazır.. Ama bu müthiş,  kesinlikle... Neden mi? Sebebi altta...

----Pişmiş aşureler buzluktan çıkarılıp ocakta suda haşlama şeklinde buzu çözülüp süzülünce yemeğe hemen hazır. Ne başında uzun uzun pişmesini beklemek var, ne de paketlerı kendinize göre yaptıgınızdan kişi sayısı açısından miktar ayarlama derdi var. Kesinlikle tavsiyemdir:)

Afiyetler olsun :D

Hiç yorum yok: