
Malzemeler: (10 adet için)
1/2 su bardağı ceviz
1/2 subardağı yulaf
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
2 dolu yemek kaşığı hindistan cevizi tozu (marketlerde baharat bölümünde satılanlardan)
1 tepeleme çay kaşığı kabartma tozu ya da karbonat
Bir minik fiske tuz
Üzeri için: Minik minik cevizler
Şerbeti için:
1 çay bardağı oda sıcaklığında su
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Şekerpare için öncelikle yulaf ve cevizi rondodan geçirin. Hindistan cevizi yağınızı ocakta eritin. Sonra bütün malzemeleri bir kapta karıştırın ve elinizle yoğurun. Yumuşak bir kurabiye hamuru elde edeceksiniz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yuvarlayarak şekil verin. Yağlı kağıt serilmiş ya da tamamen yağsız da olabilir denedim yapışmıyor tepsiye dizin. Üzerlerine minik parçalar halinde ceviz yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 180C de 15 dk ya da altı hafif kızarana kadar pişirin. Fırından çıkarın. Soğumasına gerek yok.
Şerbeti için oda sıcaklığındaki su, bal ve limon suyunu bal iyice eriyene kadar karıştırın. Önemli not: Şerbete pişirme işlemi yapmıyoruz. Çünkü bal pişirilmemeli asla..
Ilınmış şekerparelerin üzerine şerbeti gezdirerek dökün. Arada dipte kalan şerbetten alıp şekerparelerin üzerine gezdirin.
Afiyet olsun. :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder