16 Şubat 2020 Pazar

Rafineli Şekersiz Elmalı Muzlu Muffin

MALZEMELER
• 2 adet yumurta
• 2 adet olgun muz .
• 3 yemek kaşığı süt(veya maden suyu) .
• 2 yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağı veya zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı (ben hindistancevizi yağı kullandım )
• 1/4 çay bardağı çekilmiş yulaf ezmesi
• 1 adet rendelenip suyu iyice sıkılmış ve ayrılmış sonra da havlu peçeteyle kurulanmış kabak
• 1 çay bardağı kuru üzüm
• 6 adet kuru kayısı
• 4 adet kuru hurma
• 1 tatlı kaşığı tarçın .
• 1 adet küçük boy elma rendesi
• 1 çay kaşığı karbonat üstüne birkaç damla limon suyu ile aktive edilerek

HAZIRLANIŞI:
Kuru üzümü kap içine alın, sıcak su ekleyin, su soğuyana kadar bekletin, süzün ve kurulayın
.Kabağı rendeleyin ve suyunu iyice sıkın ( elinizle ya da temiz bir  tülbent ile ) 

Kayısı ve hurmayı incecik kesin. Elmaların kabuğunu soyun, küçük küp şeklinde doğrayın. Yulaf ezmesini blenderle iri kalacak şekilde çekin, küçültün
.

Yumurtaları kap içine kırın, çatalla çırpın, üstüne iyice ezilmiş haldeki muzları ve sıvı malzemeleri ekleyin, karıştırın. Kuru malzemelerden önce un, yulaf ezmesini, karbonatı ilave edin, kaşıkla karıştırın. Sonra üzüm, kayısı, hurma, elma ve tarçını ekleyin karıştırın, 5 dk. Hamuru dinlendirin
.
Muffin kalıplarını yağlayın, hamuru kalıplara paylaştırın. 160 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok: