7 Kasım 2019 Perşembe

SUCUKLU YUMURTA (KAHVALTILIK)


Çok şeyi rahatça konuşabildiğin, 6 yıldır tanıdığın,  çok değer verdiğin ve değerliliğini de dibine kadar hissettirildiğin, güvenilir, dünyalar tatlısı  arkadaşınla  buluşulur da birlikte kahvaltı sofrası hazırlanmaz mı? Her ne kadar yapımda daha çok benim emeğim olsa da, malzeme ayarlamasında da arkadaşımın emeklerinin   benim açımdan hayat kurtarıcı olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca anne yapımı ahududu reçelinin tadı hala ama hala damağımda ki, bunu da ekleyebilirim. O nasıl güzel bir reçeldi, aman Allahım... Hafif mayhoş, ekşimtrak, ama acaip leziz...Immm... Yapsam tarifi alıp hemen onu da sizlerle paylaşacağım. Buarada söylemeden geçemeyeceğim... Arkadan açtığı müzik destek kuvvetinin motive edici etkisini yadsımak da bence o güzel kahvaltıya haksızlık olur. Kendimizi köy kahvaltısı sofrasında hissettirici, sohbet ve bol kahkahalı sabahımızdan işte size bir kuple olsun benden bu da.. Son olarak... Sucuklu yumurtayı da biraz farklı yaptım ki bence normal sucuklu yumurtadan daha leziz oldu, pizzamsı bir hava kattı onun lezzetine bu benim yorumum ki.. Onun da tarifini ekleyeceğim alta, hadi iyisiniz:) Şimdi geçelim tarifimize..

MALZEMELER:
sucuk
salam
yumurta
tuz

YAPILIŞI:
Sucuk ve salamlar kucuk doğranır.
Yağa gerek olmadan tavada çevrilir.
Üzerine yumurtlar kırılıp tuz da eklenip ateş biraz açılarak yumurtalar pişirilir.

PÜF NOKTA:

Servisi yapana kadar yumurtalarımız tavada dursun ki soğumasın.

Şimdiden herkese afiyet olsun:)


Hiç yorum yok: