1 Eylül 2019 Pazar

Kışlık Buzluğa Taze Fasülye Yemeği


Kışın hem soğuğu, hem de iş hayatının yoğunluğu, belki çocuklarınızın okullarının ya da eşinize de bakmanın  sizde oluşturacağı stres ve yorgunluk... Hepsine deva bir tarif bu. 'Her derde deva aktarınız geldi haaaanıııııımmmmmm' gibi oldum ama , ya bu buzlukta yemek olayı inanılmaz pratik geliyor bana işten yorgun geldğim günlerde...  :))) Püf noktayla başlayıp tarife geçeyim hızlıca... Yavaştan yazmaktan yoruldum mu ne :D
PÜF NOKTA:
1)Evet burada yemeklerimizi yağsız yapıyoruz hanımlar, buzlukta yağ yemeklere acımtırak tat veriyor çünkü. Bunu lütfen unutmayın. Çok önemli ayrıntı
2) Yemeğinizi tüketeceğiniz zaman, akşamdan buzluktan bozdolabının normal kısmına indirmelisiniz ki buzu sabaha kadar çözünsün
3) Yemek zamanı yağınızı dökmeyi unutmayın. Unutmayın ki lezzetine lezzet katılsın.
4) Poşetlemeyi soğukken yapalım
5) Poşetlemede harcı yayarak poşete koyarsanız buzlukta daha az yer kaplayacaktır, unutmayın:)
MALZEMELER:
1 kilo taze fasülye
4 adet domates
6 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Tuz, kırmızı toz biber, şeker
su

TARİFİ:
-Öncelikle fasülyelerimizin iki ucunu kesip, fasülyeler 2'ye veya 3'e bölerek başlayalım.
-Fasülyeleri yıkayalım
-Soğanı yemeklik doğrayalım. ( 6 adet küçük soğan)
-Domatesi rendeleyelim ( 4 domates orta boy olacak)
-Tuz, kırmızı biber, 1 çay kaşıgı gibi az miktar da şeker ekleyelim
-Üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
-Kapağını kapayalım ve pişsin. ( Kaç dakikada pişiyor bilmiyorum ama renk değişiminde ya da tadarak anlayabilirsiniz piştiğini)
-Porsiyonlarınıza göre ayarlama yaparak soğuduktan sonra  poşetlemenizi yapın ve ağzını poşetlerin düğümlemeyi de lütfen unutmayın
-Ve hooppppp buzluğa...

Afiyet olsun:D



Hiç yorum yok: