
Gelelim kışın vazgeçilmezim olan turşunun yapımına... Hazır konserveler de lezzetçe iyi de olsa, kendi yaptığın gibi lezzetli ve sağlıklı olabilir mi? Sanmam :)
MALZEMELER:
3 su bardağı su ( 3 yemek kaşığı kaya tuzu)-- oran hep 1'e 1... Su illa 3 bardak olacak diye bir sey yok. kap dolana kadar su ama miktarını ölçmek mühim
1 kilo turşu--- daha fazla da olabilir sadece su ve tuz oranını dikkatlı koy
Bir avuç nohut
1 su bardağı üzüm sirkesim( kocaman bir bidona da bu miktar kafi )
3 diş doğranmış sarımsak
YAPILIŞI:
-Turşularınızın iki ucunu da kesiniz. Ve turşuları sonra tek tek yıkayınız.
-Turşuları kabınıza yatay ya da dikey farketmeden, ama düzgün ve yan yana güzelce diziniz.
-1 su bardağı üzüm sirkesini dökünüz
-Üzerini geçecek şekilde bardakla ölçerek su katınız
-Döktüğünüz su miktarı kadar yemek kaşığı tuzu da dökünüz
-Nohut ve sarımsakları da içine atınız.
-Hava almaaycak şekilde kapağını sıkıca örtünüz. (Ben hava almasın diye buzdolabı poşeti kullandım
- Turşu öylece sote yerde beklesin. kışın olmuş halde elinizin altında olacaktır. Yapımı cidden aşırı kolay...
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder