
Evet yine ben.. Bloğuma bir döndüm pir döndüm yalnız... Anlatmayı sevmemden mi, sessiz konuşmayı sevmemden mi, yazmayı sevmemden mi? Bence hepsi:) Ve bir gün yine iş çıkışı evime geldim. Yumurtalarımı saklamam gerek ama napmalıyım nasıl yapmalıyım. Oturdum bilgisayar başına, araştırdım. Öncelikle orada yazan iki yöntemi de anlatacağım. Benim seçimim 1. oldu onu da eklemeliyim.
1. YOL:
Yumurtaları kaçarlı paketleyecekseniz o kadarlık çırpın. Burada sarısı ve beyazı karışık çırpmalısınız. İçine az miktar şeker ya da mısı şurubu ya da tuz eklemelisiniz. Ben ne ekledim? Tabiiki pişirime de hazır olması açısından tuz... Sonra da buzdolabı poşetlerine koyup, ağzını düğümleyip, yayar şekilde ince olacak şekilde düzgünce buzluğa yerleştirebilirsiniz.
2. YOL:
Bana bu bir öğretmen olarak yumurta içindeki sıvının donacağından genleşip yumurta kabuğunu çatlatma riskinden dolayı pek mantıklı gelmedi. Ama bunu yapan da var, tam da benim düşündüğüm gibi yumurta çatlayıp kırıldı buzluğum mahvoldu diyen de var. Ben denemeye cesaret edemedim ek temizlik sorunsalıyla uğraşmamak adına ama siz deneyebilirsiniz elbette... Sonrası da buzluktan çıkaryorlar ve kaynar bir suya kısa süreli koy çıkar koy çıkarlar yapıp, yumurtayı çok da eritmeden kabuğunu soyuyorlar. Sonra da olabildiğince ince yumurtayı kesiyorlar. ( Kalın kesilirse dağılırmış, ilginç bir geldi. ) Ve de arkalı önlü şekilde az bir yağda bu yumurta parçalarını pişiriyorlarmış. Sunum açısından bence de şık olmuş. Ama lezzet ? Bilmiyorum.. Ya da kabuğunun buzlukta riski? Onu da dediğim gibi denemediğimden bilmiyorum. Ama hanımlar belki sizler denersiniz ve de bana sonuçlarınızı yazarsınız. Ne dersiniz?:))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder