23 Ocak 2019 Çarşamba

MANTARLI KÖRİLİ TAVUK (1 kişilik)

Bazen spesiyal lezzetlerimiz vardır, hani hem pratiktir yapması, az zaman alır, hem de kime yapsanız alkış alır. Bu lezzet onlardan.. Yapıp da beğenmeyen arkadaşım henüz görmedim. Ne övdüm :)  Aaa ama siz de deneyin . O kadar övgü boşa gitmesin, değil mi? Tamam tamam sustum, şimdi tarif zamanı:)

MALZEMELER:

135 gr doğranmış tavuk göğsü
1 kase mantar
1 yemekkaşığı zeytinyağı
1 çaykaşığı tuz
1'er çaykaşığı ucuyla köri, karabiber, zerdeçal
Yarım soğan
1 diş sarımsak
1/4 bardak süt, 3/4 bardak su

YAPILIŞI:

Tavuk- sarımsak- soğan yağda kavrulur. Üzerine tuz ve baharatlar mantarla birlikte eklenir , biraz kavrulur. Süt ve su da dökülüp, suyunu çekene kadar pişirilir. Ve yemeğiniz hazır...

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun :))

Hiç yorum yok: