23 Ocak 2019 Çarşamba

KIYMALI MAKARNA

Bazen kimi lezzetler vardır ki bizde güzel anıları vardır. Bu tarif de onlardan biri.. Bir gün Pınar bana geldi, bir arkadaşını da davet etmek istedi. Gelsin tabıı o da dedim. Geldiler vb... Ama karınları aç.. Napsak derken , pratik olarak bu aklıma geldi. Bol sarımsakla, güzel sohbetle ... Zaman nasıl geçti anlamadık. Şimdi geçelim tarife:)

MALZEMELER:

1 paket makarna
tuz
sarımsak, 150 gr kıyma, 1 adet soğan, karabiber, kırmızıbiber, tuz , 3 yemekkaşığı sıvı  yağ,1 yemekkaşığı  salça
yoğurt

YAPILIŞI:

Tencereye  su eklenir ve bir tutam tuz.. Su kaynayınca içine makarna eklenir. Burada makarnanın üzerini geçecek şekilde suyun olması mühimdir.
Makarna pişince süzülür.
Bir tavada yağ içine sarımsak, doğranmış soğan, kıyma eklenip kavrulur. Üzerine tuz , salça ve baharatlar eklenir. Biraz da su eklenir ve suyu çekilince iç hazır olmuş olur.
1 diş sarımsakla sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
Sırasıyla makarna, üzerine sarımsaklı yoğurt, et iç eklenip servis edilir.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun :)

Hiç yorum yok: