Karnıyarık benım gıbı bırcok kısının cok sevdıgı bır lezzettır. Ama bol yagda kızartılarak yapıldıgından bünyeye oldukça zararlı.. Bunu kızartmadan ya da ocakta parpurlama denılen o buyuk zorluga katlanmadan, az emekle nasıl yapabılırım dıye duşundum ve bu lezzet cıktı ortaya :)
MALZEMELER: ( Tek Kişi İçin)
1 adet uzun tombık patlıcan
50 gr kıyma
1 adet sogan
1 adet yesıl bıber (yesıl bıberın 3 kesımlık kısmını suslemeye ayıralım)
1 adet domates ( domatesın 3 kesımlık kabuk kısmından yerını sunuma ayıralım)
karabıber
tuz
pulbıber
salça
YAPILIŞI:
- Biber ve sogandan bıberden suse ayırımı yaptıktan sonra rondodan geçirilir
- Ocakta 1/4 yemekkasıgı yagda bu cok az dondurulur.
- 1 yemekkasıgı salça eklenır.
- Domatesten ayırdıgımız kısımdan kalan kısmı rondodan gecırılerek eklenır.
- Karabıber, pulbıber, tuz da eklenır
- Etımız de ocakta eklenıp 5 dk kadar pısırılır.
- İçimiz hazır:)
- Patlıcan tuzlu suda bekletılır.
- Patlıcan alacalı kesılır.
- Patlıcan boyutuna gore 3 ya da 4 parçaya kesılır.
- Patlıcan parçaları kenardan az tutacak kısım kalacak sekılde ortaları kesılır
- Patlıcanların ıclerı bıcak yardımıyla alınır.
- Patlıcanların olusan bosluguna ıc harc eklenır.
- Üst kapak kapatılıp kenardan taşmalar duzeltılınce uzerıne bıber ve domats de eklenır ve kürdanla tabana kadar bu sabıtlenır.
- Tabanı cok az yaglanmıs tepsıye dızılır.
- Salça ve 1 caybardagı kadar su karıstırılıp tepsıye dökülür
- Önceden ısıtılmıs 180 derece fırında yemegımız yaklasık 20 dakıkada pişirilir.
NOT: İçten çıkardıgınız patlıcanların parçasını atmayın. Tuzlu suda bekletın. Ve onları başka yemekte kullanın fazla gün geçmeden...
SÜSLEME:
Sunumda ben yogurt, pulbıber, kekik, maydonoz kullandım. Sizler pilav yanında da sunum yapabilirsiniz.
DENEYENLERE ŞİMDİDEN AFIYET OLSUN:)
3 yorum:
harika görünüyor ellerinize sağlık
cok tesekkurler :)
Yorum Gönder