MALZEMELER: ( Tek Kişi İçin)
1 adet uzun patlıcan
50 gr kıyma
1 adet sogan
1 adet yesıl bıber
1 adet domates
karabıber
tuz
pulbıber
salça
YAPILIŞI:
- Biber ve sogandan bıberden suse ayırımı yaptıktan sonra rondodan geçirilir
- Ocakta 1/4 yemekkasıgı yagda bu cok az dondurulur.
- 1 yemekkasıgı salça eklenır.
- Domatesten ayırdıgımız kısımdan kalan kısmı rondodan gecırılerek eklenır.
- Karabıber, pulbıber, tuz da eklenır
- Etımız de ocakta eklenıp 5 dk kadar pısırılır.
- İçimiz hazır:)
- Patlıcan tuzlu suda bekletılır.
- Patlıcan etrafı tamamen kabuklarından kesılır.
- Patlıcan ınce uzun 1 parmak buyuklugunde parçalara ayrılır.
- Bir patlıcan bıraz ic harc olmak üzere tepsiye alt alta sıkışık dizim yapılır.
- Tabanı cok az yaglanmıs tepsıye dızılır.
- Salça ve 1 caybardagı kadar su karıstırılıp tepsıye dökülür
- Önceden ısıtılmıs 180 derece fırında yemegımız yaklasık 20 dakıkada pişirilir.
SÜSLEME:
Spatula ile ikram ediceğiniz kadar yemeğimiz servis tabagına konulur. Üzerine dereotu parçaları serpiştirilir. Kalbim de o gördüğünüz kırmızı biber de kırmızı biber turşusu.. Bu yemegın yanına lezzetce de yakısıyor görüntüce de.. Tursulardan bırı kendılıgınden kalp şeklindeymıs benı ugrastırmacı..Yemeklerım bıle sevgı dolu hem de kendınden:) Aradakı de pul bıber karıstırılmıs yogurt.. Siz tabiiki baska sunumla da servıs yapabılırsınız
NOT: Soganlara ve tepsıye ekledıgım dısında ek herhangıo bır yağ eklemedım.
3 yorum:
harika tarifler paylaşıyorsunuz ellerinize emeğinize sağlık...
harika bir diyet tarifi bence
tesekkurler:)
Yorum Gönder