Kırmızı Et Marine Sos Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
1 Kilo Bifteklik Kesilmiş Kırmızı Et İçin ;
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 adet soğanın suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1. 5 tatlı kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
Kırmızı Et Marine Sos Yapımı Tarifi Yapılışı
Sarımsak rendelenir üzerine tuz atılır. Soğan ince rende ile rendelenip süzgeçten süzülür suyu konulur. Salça, yoğurt, sıvı yağ eklenip karıştırılır. Salça biber salçası olursa daha lezzetli olur. Karışık (domates-biber )olsada olur. Et normal yağlı ise yumuşak olması açısından yağı 1 çorba kaşığıda koyabilirsiniz. Baharatlar ilave edilir ve iyice karıştırılır. Kendinize göre baharat ekleyebilirsiniz. Etler içine ilave edilip harmanlanır. Katlanır. Üzeri streçlenip buzdolabına kaldırılır. En az 6-8 saat dinlendirilir. 1 gece dinlenirse daha da lezzetli ve yumuşacık olacaktır.
AFİYET OLSUN
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder