7 Kasım 2019 Perşembe

KAVRULMUŞ FINDIK YAPIMI


Geçenlerde uzun süredir görüşemediğim bir arkadaşımla buluştum. Arkadaşım uzun yıllar hep Balıkesir'deydi. Aslında 7 aydır İstanbul'a taşındı, ama anca ayarlayıp görüşebildik. Muhabbet sohbet... Gayet güzel bir gün derken ( arada 6 yıllık dostluğumuz var  dolayısıyla sohbet konusu da bol) , ayrılırken bana memleketinden getirdiği fındıklardan koydu. Ben tabii nasıl kavrulur bilmiyorum. Ondan tarif alıp yaptım ki, unutmayayım diye buraya tarifi ekleyeyim. Ayrıca sizlere de belki yardımcı olur. Şimdi geçelim tarife...

YAPILIŞI:
Öncelikle fındıklar tek tek kırılır. Ve içleri çıkarılır. Kabuklarını soymaya çabalamadan oylece fırın tepsisine eklenir. Ardından yaklaşık 10 dakıka kadar hafif sarı olacak şekilde, siyahlaştırmadan, ara ara kontrolle 180 derece fırına atılır.  Veeee.. Kabukları da sonra rahatça soyulur. Fındıklar poşetlenir ki, işte yemeye hazır.. :))

Hiç yorum yok: