9 Ekim 2019 Çarşamba

TAHİNLİ UNSUZ KETOJENİK KEK


Sizlere müthiş bir tarifim var. Duyduk duymadık, öğrenemedik de yapamadık demeyin:) Unu yok, yağı yok, şekeri yok; kısaca içinde sağlıksız tek ürünü yok. Ama leziz mi leziz, 'kek gibi kek' bu tarif kesinlikle...
Ha , ama kekin lezzetliliği,  bu keki yapanın  parmaklarının efsunluluğundan mı, tarifinin güzelliğinden mi, onu ben bilemem.  Eeee, el lezzeti diye bir şey de var canım, yalan mı? :) Ben denedim mi? Henüz hayır. Ama bizzat bu tarifle yapılmış bu keki tattım ki, ımmmm kesinlikle sizler de yapmalısınız. Şimdi geçelim mi tarifimize, ne dersiniz?

MALZEMELER:
1 su bardağı tahin
1 orta boy kabuğu ile rendelenip suyu sıkılmış süzdürülmüş kabak
4 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağından biraz az krem peynir
3 yemek kaşığı ekstra dark şekersiz kakao ( normal kakao da olur)
1/2 su bardağı toz stevia (pyure)
1 yemek kaşığı organik hindistan cevizi yağı
2-3 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı silme( tepeleme değil) karbonat  ( karbonatın üzerine 2-3 damla limon suyu damlatın)
YAPILIŞI:
-Şeker ve yumurtaları iyice köpüklenip beyazlaşana kadar çırpalım
-Tahini ekleyip hafif mikserleyelim
-Peyniri ( tavada veya mikrodalgada) biraz yumuşatalım
-Önce peyniri mikserle biraz çırpalım, sonra üzerine yumurtalı şeker karışımına ekleyelim.
-Kabak da eklenir ve tahta kaşıkla karıştıralım.
-Karbonatı tarçını ekleyip karıştıralım.
-Pişirme kağıdı ( yağlı kağıt) serilmiş orta boy kelepçeli kalıp veya borcama karışımı dökelim.
-150 derece önceden ısıtılmış fırında pişirmeyi yapalım.
-30 dakika sonra bıçak batırma ile hamurumuz tam pişmiş mi kontrol edelim.

NOT: Soğumadan kesmeyiniz. Afiyet olsun:)))


Hiç yorum yok: