Çokça yemek tarifi, önerisel sinema, gezelim-görelim-güzel yerleri bildirelim:) , akışına sohbet, magazinsel belki biraz ama olmazsa olmaz 'gündem dedikodusu', sevilen kitap önerileri de unutulmalı mı? 'asla' :) , kalan zamanlara da sağlıklı yaşam ve spor, biraz da müzik malum müzik ruhun gıdası derler.. Özetle hayata dair her şeyden, bir kuple diyorum. Hadi siz de çıkın çıkın gelin, sohbetime eşlik edin, bakalım sizler neler diyorsunuz? :)
9 Ekim 2019 Çarşamba
TAHİNLİ UNSUZ KETOJENİK KEK
Sizlere müthiş bir tarifim var. Duyduk duymadık, öğrenemedik de yapamadık demeyin:) Unu yok, yağı yok, şekeri yok; kısaca içinde sağlıksız tek ürünü yok. Ama leziz mi leziz, 'kek gibi kek' bu tarif kesinlikle...
Ha , ama kekin lezzetliliği, bu keki yapanın parmaklarının efsunluluğundan mı, tarifinin güzelliğinden mi, onu ben bilemem. Eeee, el lezzeti diye bir şey de var canım, yalan mı? :) Ben denedim mi? Henüz hayır. Ama bizzat bu tarifle yapılmış bu keki tattım ki, ımmmm kesinlikle sizler de yapmalısınız. Şimdi geçelim mi tarifimize, ne dersiniz?
MALZEMELER:
1 su bardağı tahin
1 orta boy kabuğu ile rendelenip suyu sıkılmış süzdürülmüş kabak
4 adet oda ısısında yumurta
1 su bardağından biraz az krem peynir
3 yemek kaşığı ekstra dark şekersiz kakao ( normal kakao da olur)
1/2 su bardağı toz stevia (pyure)
1 yemek kaşığı organik hindistan cevizi yağı
2-3 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı silme( tepeleme değil) karbonat ( karbonatın üzerine 2-3 damla limon suyu damlatın)
YAPILIŞI:
-Şeker ve yumurtaları iyice köpüklenip beyazlaşana kadar çırpalım
-Tahini ekleyip hafif mikserleyelim
-Peyniri ( tavada veya mikrodalgada) biraz yumuşatalım
-Önce peyniri mikserle biraz çırpalım, sonra üzerine yumurtalı şeker karışımına ekleyelim.
-Kabak da eklenir ve tahta kaşıkla karıştıralım.
-Karbonatı tarçını ekleyip karıştıralım.
-Pişirme kağıdı ( yağlı kağıt) serilmiş orta boy kelepçeli kalıp veya borcama karışımı dökelim.
-150 derece önceden ısıtılmış fırında pişirmeyi yapalım.
-30 dakika sonra bıçak batırma ile hamurumuz tam pişmiş mi kontrol edelim.
NOT: Soğumadan kesmeyiniz. Afiyet olsun:)))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder