

Uzun zamandır bloğumu boşladım, farkındayım. Ama hazır yaz ayındayız ve kış geliyor malum. Size bomba gibi tariflerle geldim. Siz de buzluklarınızı doldurun, kışın konservelere , sera ürünlerine kalmayın. Hem de hazır yemek, ohhh... Valla tam benlik. Bence sizlik de bu iş , hadi hadi öyle değil demeyin. Kız kızayız şurda :) Gelsin mi o zaman tarifimiz ? Ne yazdım değil mi? Açıkçası sayfalarca döktürüp romanlaştırasım bile var bu yazımı, çünkü o kadar özlemişim ki bloğuma yazmayı... Tamam tamam sustum ve geçtim hızlıca tarife :) Püf noktalarla başlayacagım buarada, hadi iyisiniz. Yine çaylarrrrrr benden :P
PÜF NOKTALAR:
1) Elinizde varsa mümkünse pişirmede düdüklü tencere kullanın. Ben öğrenci evi modu yaşadığım için, düdüklü tencerem yok. Ama benim gibi yoksa da üzülmeyin, biraz uzun sürüyor ama pişiyor :)
2) Pişirmede lütfen tuz kullanmayın. Nedeni sertleşebilir mısırlarınız. Yazık günah gül gibi süt mısırlar... Buarada pişerken evi bir koku sardı ki sormayın. Ohhhh diyesi geliyor insanın. Demedim mi sandınız. Dedim tabiiki:)
3) Poşetlemeyi mısırlarınız soğuduktan sonra yapınız.
4) Ikıncı foto olarak eklediğim foto gibi bir poşete birkaç boğum yapacaksanız, aralara benim gibi poşetle düğüm yapabilirsiniz.
5) Tüketmeden önce geceden poşetlerinizi buzluktan alın. Sonra mı? Alın ve buzdolabının raf kısmına indirin. Off Elvan bunu akıl ederiz herhalde derseniz de, ya edemezseniz. :) Benden günah gitsin değil mi? Madem bilgi veriyorum sizlere... Sonra sabah buzu eriyecektir sağlıklı şekilde hem de.... GDOsuz mısırınız evinizde artık hem de kış vakti. Ohhh... Hayat size güzel , bir hayal etsenize diyeceğim, demiyorum. Hayal etmeyin, yapın :)
6) Mısır tanelerini kaynamadan ayıklayacaksanız benim gibi, önce mısırları yarıya kesin. Sonra da kestiğiniz yerden kökünden koparacak şekilde koparın taneleri... Ama valla tane ayıklamak tam çin işkencesiymiş. Varsa sevmediğiniz biri, ona yaptırabilirsiniz. Ya da çok sevdiğiniz ve nazınızın geçtiği biri varsa... Bende ikisi de yoktu kendim yaptım, 4 saatımı aldı ama olsun değdi. Kaynatarak ayıklamak daha kolaymış da onu denemedim fikrim yok.
MALZEMELER:
8 adet mısır aldım ben. Ve bol bol bittikçe eklemek suretiyle su ekledim. Veee... Başlasın 'mısırların dansı' .... Evet evet mısırların dansı, çok havalı değil mi? Ne kadar mı sürdü pişmesi? Benim düdüklüm olmadığı için sanırım yaklaşık 2 saat... Yani hala mı pişmiyor, üzülmeyin, benimkiler de hemen pişmedi.. 8 adet mısırdan aç poşet çıktı kısmı da... Ne kadar şanslısınız hanımlar. Sİzin için özel kalktım baktım. Tam 8 adet çıkmış. tek tüketimlik 3 boğumlu poşetler yaptığımı düşünürsek, 3x8= 24 adet... Maşallah derim ve susarım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder