MALZEMELER:
- 500 grlık hazır konserve bezelye-havuç-patates karışımı (ya da minik küp doğranmış 4 adet havuçla 1 adet minik küp doğranmış patates ve 1 subardağı bezelyeyi, derin bir tencereye üzerini geçecek şekilde su ve az tuz koymak suretiyle,20 dk ocakta pişmesiyle bu karışım hazırlanır)
- 8 adet minik doğranmış salatalık turşusu
- boncuk makarna
- 3 yemekkşığı mayonez
- 1,5 subardağı yoğurt
- 3 diş sarımsak
- tuz
YAPILIŞI:
- Öncelikle hazır değilse bezelye harcı hazırlanır.
- Ayrı bir tencerede makarnanın üzerini geçecek şekilde su eklenir. 1 çaykaşığı tuz, ve 1 tatlıkaşığı yağ da eklenip orta ateşte makarnanın 20 dk kadar sürede pişmesi sağlanır. (Burada tencerenin kapağını tam kapatmayınız. Zira taşıp aygazınızı batırabiliyor. Tecrübeyle kanıtlanmıştır:)
- Ocak kapatılır. Makarnanın üzerine soğuk su dökülür. (3 bardak)
- Tencere kapağı kapatılır ve 10 dk bekletilir. Bekleme süresi dolunca makarna süzgeçte süzülür.Soğumaya bırakılır.
- Minik, küp küp doğranmış salatalık ve konserve makarnaya eklenir.
- 1 tatlıkaşığı tuz, yoğurt, dövülmüş sarımsak, mayonez de eklenir ve makarna karıştırılır.Makarnamız hazır:)
SUNUM VE SÜSLEME:
Günlerinizden tutun da, akşam yemeklerinize, salata olarak ortaya, can sıkıntısı birşeyler yemeğe; çok şeye yapılabilecek bir yiyecektir bu.. Mayonez olmasa olmuyor mu dedim ben ve kalorisi az olsun diye onu da denedim. Malesef olmuyor, bilginize:) Deneyenlere şimdiden afiyet olsun:)
4 yorum:
Sebzeli makarna salatası hiçbir zaman vazgeçemediğim lezzetlerin başında geliyor. Sizin tarifinizde çok güzel. Teşekkürler
rıca ederım afıyet olsun:)
Bende deneyeceğim bu tarifi ;) kızım anaokuluna gidiyor sebzeli makarna salatsı istemişler inşallah leziz olurda çocuklar beğenir🙂😄
İnşallah guzel olmuştur Duygu Hanım.. Afiyet olsun:)
Yorum Gönder