Arkadaşım Bedia'da ilk defa yediğim ve lezzetine tek kelimeyle bayıldığım bu tarifi denedikten sonra sizle paylaşmak istedim. Ben et ürünlerinden özellikle tavuğu kokusundan dolayı pek yiyemiyorum. Ancak bu tariftekinde görülüyor ki koku vs kalmıyor. Evde süt yoksa aynı oranda yoğurt da kullanılabilir ki sorun olmuyor.
Zerdeçal safranın lezzet ikizi olması yanında, fiyatça ondan uygundur. Ancak bu ve ekleyeceğim birçok yemekte lezzet kaynağı olması da benim tercih sebebimdir. Ve size de tavsiyemdir :)
MALZEMELER:
350 gr küçük doğranmış tavukgöğsü
1 tatlıkaşığı salça
1'er çaykaşığı zerdeçal-köri-kırmızıtozbiber-karabiber
1 tatlıkaşığı tuz
1/2 subardağı süt
1/2 subardağı zeytin yağı
ince şişler(tahta olanlardan)
TEK KİŞİ İÇİN: 150-200 gr et kullanarak aynı lezzeti yakalayabilirsiniz. Kalan malzemeler aynı kullanılsın o sorun değil...
YAPILIŞI:
- Derin bir kaba tavukgöğüsü alınır. Üzerine süt ve zeytinyağının tamamı boşaltılıp,baharatla tuzla salça da eklendikten sonra, 3 dk kadar içine geçmesi açısından bu karışımda tavukgöğüsleri ovulur.
- Bu karışım 1-2 saat kadar buzdolabında dinlendirilir.
- Dolaptan çıkarılan karışımda tekrar ovma yapılır.
- Tavukgöğüsleri şişe dizilir.
- Izgarada tavukşişler pişirilir ve afiyetle yenilir.
SUNUM VE SÜSLEME:
Servis esnasında süzme yoğurt tavsiyemdir. Ayrıca yanına süzme yoğurtlu patates püresini de eklediniz mi değmeyin o sofranın lezzetine:D O patates püresinin tarifini de paylaşacağım. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ..
2 yorum:
Güzel paylamışımınız ve verdiğiniz bilgiler için teşekkürler..
Rica ederim. Deneme fırsatınız olduysa afiyet olsun...
Yorum Gönder