Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk (2.2kg)
- 2 adet patates
- 2 adet havuç
- 15 adet arpacık soğan
- 5-6 diş sarımsak
- 8-10 defne yaprağı
- tuz
- karabiber
sosu için;
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı tuz
Fırında Bütün Tavuk Tarifi Yapılışı
Fırında bütün tavuk nasıl pişirilir?
- Öncelikle tavuk yıkanır, tüyleri tütsülenir ve fırın kabına göğsü yukarı olacak şekilde yerleştirilir.
- 185 derece fırında 70 dakika pişmeye bırakılır.
- 70 dakikanın sonunda fırından çıkarılarak etrafına irice kesilen patates ve havuçlar yerleştirilir.
- Az tuz ve karabiber serpilir.
- Defne yaprakları, sarımsaklar ve arpacık soğanlar boşluklara bırakılır.
- Hatta tavuğun içine de birkaç diş sarımsak ve soğan atabilirsiniz.
- Bir kasede sos malzemeleri karıştırılarak fırça yardımı ile tavuğun üzerine sürülür. Böylelikle tavuğun üzeri daha parlak olacaktır.
- Fazla bekletilmeden tavuk tekrar fırına sürülür.
- 50-60 dakika( dese de tarif bence 10 dakika kafi, bir sonraki yapışımda onu da deneyeceğim) daha fırında pişirildikten sonra tavuğumuz iyice pişmiş olacaktır.
- Bir kürdan veya bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
- Beraberinde pişen sebzelerle birlikte servis tabağına alarak servis edebilirsiniz.
- Fırında bütün tavuk tarifini deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :)
Servis önerisi olarak yanında fıstıklı kuş üzümlü iç pilav tarifimizi öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder