12 Mayıs 2020 Salı

Yulaflı Sütlaç ( 1 kişilik)


MALZEMELER:


  • 1 subardağından bir parmak fazla süt ya da 1/2 bardak süt 1/2 bardak su  ( bunda 1/2 bardak süt 1/2 bardak sukullanımı, orjinal sütlaç tarifine daha uygun olabilir. Ben protein açısından direk hepsini süt koydum. İkinci yapışımda yarı yarıya su ile yaptım o daha sulu ve sütlaca daha benzer oldu )
  • 4 silme yemekkaşığı yulaf
  • 1 yemekkaşığı bal
  • 1 paket şekersiz  vanilya


SÜSLEMESİ:
hindistancevizi
çilek
muz
ya da isteğe bağlı tarçın

YAPILIŞI:

  • Yulaf rondodan geçirilmeden sütle birlikte tencereye alınır ve arada  karıştırılarak kaynatılır.
  • Kaynama sonrası 2 dakıka daha karıştırılarak pişirilir. 
  • Ocak kapanmadan önce vanilya eklenir ve karıştırılır.
  • Ocağın altı kapatılır.
  • Bal eklenir ve karıştırılır.
  • Islatılmış cam kaplarda servis edilir.
  • Üzeri süslenir.  (İlk fotograftaki gibi çilekle de süslenebilir, orjinal sütlaç gibi olması açısından tarçınla da süslenebilir ki tarçın hem şekerinizi dengeler :) ) 
  • 1 subardağı sütten küçük boy 2 cup çıkıyor. Yani tabak başı 1 tatlıkaşığı bal oluyor. 
Afiyet olsun :) 

Hiç yorum yok: