- 1 subardağından bir parmak fazla süt ya da 1/2 bardak süt 1/2 bardak su ( bunda 1/2 bardak süt 1/2 bardak sukullanımı, orjinal sütlaç tarifine daha uygun olabilir. Ben protein açısından direk hepsini süt koydum. İkinci yapışımda yarı yarıya su ile yaptım o daha sulu ve sütlaca daha benzer oldu )
- 4 silme yemekkaşığı yulaf
- 1 yemekkaşığı bal
- 1 paket şekersiz vanilya
SÜSLEMESİ:
hindistancevizi
çilek
muz
ya da isteğe bağlı tarçın
YAPILIŞI:
- Yulaf rondodan geçirilmeden sütle birlikte tencereye alınır ve arada karıştırılarak kaynatılır.
- Kaynama sonrası 2 dakıka daha karıştırılarak pişirilir.
- Ocak kapanmadan önce vanilya eklenir ve karıştırılır.
- Ocağın altı kapatılır.
- Bal eklenir ve karıştırılır.
- Islatılmış cam kaplarda servis edilir.
- Üzeri süslenir. (İlk fotograftaki gibi çilekle de süslenebilir, orjinal sütlaç gibi olması açısından tarçınla da süslenebilir ki tarçın hem şekerinizi dengeler :) )
- 1 subardağı sütten küçük boy 2 cup çıkıyor. Yani tabak başı 1 tatlıkaşığı bal oluyor.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder