26 Nisan 2020 Pazar

Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

    Et için:

  • 500 gramdana eti  (arzuya göre kuzu but)
  • 2 adetorta boy kuru soğan
  • 4 dişsarımsak
  • 2 yemek kaşığızeytinyağı
  • 3 adetorta boy domates
  • 1 yemek kaşığıdomates salçası
  • 2 su bardağısıcak su
  • 1 çay kaşığıtuz

    Beğendi için:

  • 4 adetorta boy patlıcan
  • 1,5 su bardağısüt
  • 1,5 yemek kaşığıun
  • 1 yemek kaşığızeytinyağı ( arzuya göre tereyağı da olur)
  • 1/2 su bardağırendelenmişdil peyniri ( kaşar peyniri de olur ) 
  • 1 çay kaşığıtuz
  • 1 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber

Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. 4 adet orta boy patlıcana bıçakla delikler açın ve  fırın tepsisine alın. 200 derecede yaklaşık 20 dakika fırınlayın. 
  2. Fırınlanmış patlıcanları bir kaba alın ve kabuklarının kolay soyulması için üzerini streçleyip, 15 dakika kadar bekledikten sonra kabukları soyun.
  3. Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da üzerine ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
  4. 4 diş doğranmış sarımsağı da üzerine ekledikten sonra 600 gram kuşbaşı dana veya kuzu etini ilave edin.
  5. Etler suyunu salıp çekene kadar pişmeye bırakın. 1 yemek kaşığı domates salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber, 3 adet soyulmuş, doğranmış domates ekleyin.
  6. 2 su bardağı sıcak su ekleyip etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
  7. Şimdi de beğendiyi hazırlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 1,5 yemek kaşığı unu üzerine ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
  8. Üzerine fırınladığınız ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ekleyin.1,5 su bardağı sütü de üzerine yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. 1'er çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyin.
  9. Sonra son olarak yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.
  10. Afiyet olsun :) 

Hiç yorum yok: