Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gramdana eti (arzuya göre kuzu but)
- 2 adetorta boy kuru soğan
- 4 dişsarımsak
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
- 3 adetorta boy domates
- 1 yemek kaşığıdomates salçası
- 2 su bardağısıcak su
- 1 çay kaşığıtuz
Et için:
- 4 adetorta boy patlıcan
- 1,5 su bardağısüt
- 1,5 yemek kaşığıun
- 1 yemek kaşığızeytinyağı ( arzuya göre tereyağı da olur)
- 1/2 su bardağırendelenmişdil peyniri ( kaşar peyniri de olur )
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
Beğendi için:
Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?
- 4 adet orta boy patlıcana bıçakla delikler açın ve fırın tepsisine alın. 200 derecede yaklaşık 20 dakika fırınlayın.
- Fırınlanmış patlıcanları bir kaba alın ve kabuklarının kolay soyulması için üzerini streçleyip, 15 dakika kadar bekledikten sonra kabukları soyun.
- Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da üzerine ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
- 4 diş doğranmış sarımsağı da üzerine ekledikten sonra 600 gram kuşbaşı dana veya kuzu etini ilave edin.
- Etler suyunu salıp çekene kadar pişmeye bırakın. 1 yemek kaşığı domates salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber, 3 adet soyulmuş, doğranmış domates ekleyin.
- 2 su bardağı sıcak su ekleyip etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.
- Şimdi de beğendiyi hazırlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 1,5 yemek kaşığı unu üzerine ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Üzerine fırınladığınız ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ekleyin.1,5 su bardağı sütü de üzerine yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. 1'er çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyin.
- Sonra son olarak yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.
- Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder