- 3/4 çay bardağısu
- 1 tatlı kaşığıdomates salçası
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
Pişirmek için:
- 1 adetkırmızı kapya biber
- 1 adetsoğan
Sebzeler için:
- 6 adettavuk budu(ikisi kalçalı)
- 1 adetrendelenmiş soğan
- 3 dişsarımsak
- 2 yemek kaşığıdomates salçası
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıpul biber
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 çay kaşığıkekik
- 1 çay kaşığıkimyon
- 2 yemek kaşığıyoğurt
Tavuk marinesi için:
Fırında Tavuk But Tarifinin Püf Noktası
Tavuğu vaktiniz varsa 2 gece buzdolabında dinlendirin. O şekilde daha lezzetli olacaktır. Tuz miktarını da damak zevkinize göre ayarlayın. İçerisindeki salça miktarından ötürü kendiliğinden belli oranda bir tuzu olacaktır.
Fırında Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?
- Marinasyonunu hazırlamak için 2 adet rendelenmiş soğan, 3 diş rendelenmiş sarımsak, 2 yemek kaşığı domates salçası, 1'er çay kaşığı tuz, pul biber, karabiber, kekik, kimyon ve 1 yemek kaşığı yoğurdu ekleyip güzelce karıştırın.
- Fırına vereceğiniz kabı yağlayın ve üzerine bıçakla çizik attığınız 3 adet tavuk budunu yerleştirin.
- Hazırladığınız tavuk marinasyonunu butların her yerine gelecek şekilde sürün.
- 1'er adet soğan ve kırmızı kapya biberi de tavukların etrafına yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında dışı iyice kızarıp, içi yumuşacık olana dek pişirin.
- Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder