Balık sevmeyenlere bile tadını sevdirecek bir lezzet bu bence... Kendi adıma hamsi gibi küçük balıkları kılçık ayıklama zorlugundan dolayı aşırı sevmem. Levrek, çupra, alabalık gibi büyük balıklar daha favorimdir. Şimdi uzatmadan geçiyorum direk tarife:
MALZEMELER:
2 adet ayıklanmış yıkanmış levrek
1 adet soğan
2 adet patates
1/2 havuç
nane, karabiber, tuz, zerdeçal
2 diş sarımsak
1 yemekkaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI :
Levrekler güzelce yıkanır.
Levreklerin içi ve dışı güzelce yıkanıp az tuzla tuzlanır.
Yağlanmış tepsiye dizilir.
Levreklerin içine kesilmiş soğan ve sarımsak konu.r Üzerine nane serpiştirilir.
Patatesler ve havuçlar halka halka doğranır. 1 yemekkaşığı zeytinyağı , tuz, karabiber, zerdeçal ile harmanlanır.
Balıkların etrafına patatesler de konur.
180 derece fırında 30 dakıka kadar pişirilir.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder