27 Nisan 2020 Pazartesi

Ev Yapımı Lavaş

MALZEMELER:
1 bardak un
½ bardak su
1 çay kaşığı tuz
(Kabartma tozu, karbonat, yumurta ya da yoğurt yok) 

 YAPILIŞI:

1) 1 bardak unu ve 1 çay kaşığı tuzun ½ bardak suyu azar azar una dökerek hamur iyice özdeşlenene kadar  yoğurun ve  hamurun toparlanmasını sağlayın. Burada hamur oldukça yumuşak olmalı, cıvığa yakın yumuşak... 

 2) Hamuru daha sonra unlanmış tezgaha alın ve birazda elinizle yoğurarak toparlayın. Küçük ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, merdane ile ince bir yuvarlak şeklinde açın. Açarken merdane ve bezeleri bol bol unlayın. 

3) Pişirmeden önce üzerindeki fazla unu silkeleyip, ocağın üzerinde önceden ısıtılmış, teflon tavada ( yağlanmamış tava)  önlü arkalı pişirin. 
Kızarmaya yakın üzerine biraz tereyağı gezdirirseniz daha da enfes lavaşlarınız olur ( Ben bunu yapmadım)

Afşyet olsun :) 

Hiç yorum yok: