MALZEMELER:
İÇ MALZEMELER:
2 adet iri boy patates
1 adet limon
tuz ( 1 çaykaşığı)
karabiber ( 1 çaykaşığı)
2 yemekkaşığı sıvıyağ (ayçiçek)
ÜZERİ İÇİN:
2 adet Havuç
sıvıyağ
yoğurt
kırmızı pulbiber
maydonoz veya dereotu
YAPILIŞI:
- İç malzemeler karıştırılır. Yoğurulur.
- Mandalina büyüklüğünde toplar yapılır.
- Çok ince kıyılmış maydanoz ya da dereotuna toplar batırılır.
- Toplara bastırılarak çanak şekli verilir.
- Rendelenmiş havuç 1 yemekkaşığı sıvıyağda döndürülür.
- Çanağın içine konulur.
- Üzerine 2'şer yemekkaşığı yoğurt da konulur.
- Kırmzı tozbiberle de süslenir.
- Deneyenlere şimdiden afiyet olsun :)
2 yorum:
ooo çok severim, pek de lezzetli olur bilirim, afiyet bal şeker olsun :D
çok teşekkür ederim :)
Yorum Gönder