email ile kaydolursanız bloguma ekleme yaptığım günlerde mailinize haberi gelecektir. Lezzet takipçilerine duyurulur :)
Ben vejeteryan değilim ancak et,tavuk,balık vs ürünlerde burnuma koku geldiği anda bunları yüyemeyen biriyim. Benim gibileriniz varsa aranızda, tavukta hiçbir koku bırakmayan bu lezzetli tarifi kesinlikle sizlere öneriyorum.
MALZEMELER:
900 gr pirzola tavuk pirzola
1 adet kucuk boy sogan
1 diş sarımsak
1 caybardagı sut
1 tatlıkasıgı domates salcası
1 tatlıkasıgı bıber salcası
1 tutam kekik
1 tatlıkasıgı zeytınyagı
1 caykasıgı tuz
1 caykasıgı karabıber
YAPILIŞI:
- 1 adet soğan rendelenir. Sarımsak da sarımsak ezicide ezilir.
- Bir kaba alınmıs pirzolaların üzerine sogan, sarımsak, domates ve bıber salcası, baharatlar, tuz, zeytiinyagı,süt... Yani malzemelerimizin tümü dökülür.
- Ve bastırmak suretiyle pirzolalar bu karışımla güzelce harmanlanır.
- Izgarada, teflon tavada ya da tost makinenizin varsa ızgara kısmında ki ben bu şekilde yaptım; pirzolalarımız resmimde de görüldüğü üzere dumanı tüter şekilde pişirilir.
- Veee.... Eşimin ve benim bu lezzete yorumumuz: Immmmm.... :)))
- Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder