MALZEMELER:
1,5 kilo keşkek (buğday )(aksamdan şişir)
yarım kilo nohut
2,5 kilo toz şeker
yarım kilo beyaz fasülye
150 gr üzerine badem
150 gr üzerine fındık
150 gr üzerine ceviz
birkaç adet nar
yarım kilo kuru üzüm
yarım kilo kayısı küçük doğranmış
2 su bardak pirinç
YAPILIŞI:
- Önce bugday üzerini 1 parmak geçecek şekilde suda pişirilmeye yüz tutunca, akşamdan ıslatılmış fasülye ve nohut eklenir.
- İndirmeye 5 dk kala üzümle kayısı atılır.
- İsteyen üzerine tarcın hındıstan cevızı de koyar.
- İncır sıyahlastırıyo ondan koymadık
- İstenirse tercihen kuru erik de konulur.
4 yorum:
Aşureyi çok seviyorum :)
Ben de çok seviyorum.
Olsa da yesek:)
Aşureyi sevmeyenleri anlayamıyorum zaten:)) ben bayıldığım için:))))))))
Ellerinize sağlık.
fulyapimlezzetler.blogspot.com
Sevgiler...
Evet kesınlıkle katılıyorum.. Güzel ve kararında malzeme kullanımı ıle yapılan aşurenın uzerıne yoktur. Iyı gunler:)
Yorum Gönder