- 2 su bardağı un
- 50 gr tereyağı
- 1 lt süt
- 2 paket vanilya
- 4 muz
- 1 su bardağı şeker
İÇİNE MALZEMELER:
- muz
DIŞINA MALZEMELER:
3 adet havuç,şeker
kakaolu petibör bisküvi
fındık
hindistan cevizi-çikolata
YAPILIŞI:
- un,süt,tereyağı,vanilya,hindistan cevizi 10 dk kadar çırpılır. Sonra ocakta muhallebi pişirilir. Piştikten sonra dolapta 1 gün bekletilir.
- havuç ve şeker ocakta havuç eriyene kadar pişirilir. (1 çaybardağı su eklenerek)
- petibör bisküvi blendardan geçirilir.
- fındık iri taneli kalacak şekilde blendardan geçirilir.
- çikolata rendelenir.
- muhallebiden ceviz büyüklüğünde toplar hazırlanır ve içlerine birer ya da tercihen 2'şer dilim muz konulur. Üzerine ise havuç-şeker, kakaolu petibör,fındık, hindistan cevizi-çikolataya bulamak suretiyle tatlılar hazırlanıp buzdolabına konulur. Ve resimdeki görüntü ve misafirlerim de çok güzelmiş dedikleri lezzet ortaya çıktı.Hem hafif hem leziz :) Misafirlerim yanında sofranın fotoğrafını çekemediğimden onu paylaşamıyorum. Ancak bu soframızdan bir bukleydi ki sizlerle de tarifimi paylaşmak istedim.
Deneyenlereşimdiden afiyet olsun:)
2 yorum:
Harika canım :) Ellerine sağlık :)
Çok teşekkür ederim tatlım:)
Yorum Gönder