MALZEMELER:
250 gr kuşbaşı et ( Tek kişiyseniz 150 gr yeterlidir. Kalan malzemelerden baharat ve tuzu 1 çaykaşığyla koydugunuzda lezzet tamamdır)
karabiber-tuz-nane-kekik-kırmızıtozbiber
1 adet sarımsak
1 yemekkaşığı yağ
YAPILIŞI:
- Kuşbaşı et bıçak yardımıyla daha da ufak parçalara kıyılır ve önceden kızdırılmış yağda teflon ya da kızartma tenceresinde karıştırılmak suretiyle pişirilir.
- Sarımsak eziciden geçirilen sarımsak eklenir. 1'er çaykaşığı baharatlardan ve tuzdan eklenir.
- Karıştırılıp ocak kapatılır. Yemek hazır...
SUNUM VE SÜSLEME:
Seçenekler şöyle olabilir:
- Pirinç pilavının yanında servis
- Pirinç pilavının üzerinde servis
- Bulgur pilavının yanında servis
- Sade servis
Seçim sizin. Soğan doğramak yok, fazla yağ yok, salça yok, ama mükemmel lezzet var:) Tavsiye ederim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder