- 2 paket vince bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2adetyumurta
- 1yemek kaşığıtereyağı
- 2yemek kaşığıun
- 1 çay kaşığı kakao
Pişirme kaplarını(küçük boy borcam ) yağlamak için:
- 1yemek kaşığıtereyağı
Servisi için:
- 1yemek kaşığıpudra şekeri
YAPILIŞI:
- Yumurta ve şeker şeker iyice eriyene kadar çırpılır
- 2 paket çikolatadan 4 diş başka kaba ayrılır
- Çikolatanın kalanı benmari usulü eritilir ( Çaydanlığa yarım su koyun, üzerine tabakta çikolataları ekleyin, biraz da tabağa su ekleyin ve karıştırarak çikolataları eritin)
- Çırpılan yumurta ve şekere un, kakao, benmari eritilmiş çıkolata eklenir. Mikserle karıştırılır.
- Kaplar tereyağı ile yağlanır.
- Kaplara karışım eşit dağıtılır.
- Her kaba 1 parça çikolata gömülür.
- 160 derece fırında 15 dk pişirilir.
- Üzeri pudra şekeriyle süslenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder