- Pandıspanya keki için;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Muhallebisi için
- 2.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)
- 3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
- 1 adet yumurta
- 200 gram labne peyniri (1 paket)
Islatmak için
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tepeleme yemek kaşığı türk kahvesi
üzeri için;
- kakao
Tiramisu Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pandispanya keki hazırlanıp fırına verilir. Sonra muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılarak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.Kaynadıktan sonra altı kapatılarak ılımaya bırakılır.
- 15 dk kadar bekleyip ılındıktan sonra labne peyniri ilave edilip mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır.
- Diğer taraftan sıcak su içinde hazır kahve çözdürülerek hazırlanır ve hafif soğuması beklenir.
- Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır.
- Üzerine kremanın yarısı ilave edilip kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra ikinci kat kapatılır.
- Kalan krema pastanın üzerine dökülerek pastanın üzeri ve kenarları güzelce kapatılır.
- Son olarak pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir.
- Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder