Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifinin Püf Noktası Pirinçli Yoğurt Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
- 10 su bardağı su
- 5 yemek kaşığıpirinç
- 1 yemek kaşığı (tepeleme)un
- 1 adetyumurta sarısı
- 6 yemekkaşığıyoğurt
- 1 tatlıkaşığı kuru nane
- Çorbayı hazırlarken yoğurtlu karışıma pirinçlerin suyundan ilave etmek ve ardından bu karışımı ocakta pişmekte olan pirinçlerin üzerine azar azar etmek oldukça önemli. Aksi takdirde çorbanızın kıvamında kesilmeler yaşayabilirsiniz. Bu süreçler boyunca çorbanızı sürekli olarak karıştırmayı da ihmal etmeyin. Kıvamı çok yoğun gelirse su ilave edebilirsiniz.
- Orta boy bir tencerenin içerisine suyu dökün. İçine pirinçleri ekleyin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
- Bir kabın içerisine yoğurt, yumurta sarısı ve unu aktarın.Güzelce çırpın ve içerisinde unun topaklanmamasına özen gösterin.
- Ocağın üzerinde pişen pirinçlerin suyundan bir kepçe alıp güzelce yoğurtlu karışıma yedirin. Ardından bu işlemi birkaç kepçe daha ilave ederek gerçekleştirin.
- Ocakta pişmekte olan pirinçlerin üzerine yoğurtlu karışımı çok dikkatli bir şekilde, incecik bir ip halinde dökerek bir yandandan da karıştırın.
- Kaynamaya bırakın. Bu aşamada kıvamı çok yoğunlaşırsa su ilave edebilirsiniz. ( İlk kaynadığı anda da altını kapatmayı ihmal etmeyin yani uzun uzun kaynatmıyoruz bu çorbayı yoksa kesilir)
- Ayrı bir tavanın içerisinde zeytinyağını kızdırın ya da tereyağını eritin ve üzerine kuru naneyi ekleyerek hafifçe yakın. Servis etmeden önce çorbanızın üzerine gezdirin.
- Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder