25 Nisan 2020 Cumartesi

Çılbır

Bu yemek öncelikle kahvaltıda tercih edilebilir ya da hafif yemek tüketmek isteyenler için  akşam veya öğlen yemeği olarak da tüketilebilir.
Çılbır için tarifler internette çeşitli.. Ortak tek yanı: Hepsinde yumurta ve yoğurt olması:)
Şimdi gelelim benim tarifime... Her yememde mutlu oluyorum. Nedeni çocukluğumda keşfedip aşırı sevdiğim bir tat olmasıdır belki ama, olsun. Kimi lezzetler yeter ki hep böyle mutluluk kaynağımız olsun:) Son sözüm: Sizleri de önyargısız olarak bu lezzeti yapıp denemeye  davet ediyorum.... Evet... Bu bir davet postudur. Duyduk duymadık demeyin, duyup da duymamazlıktan hele, hiç gelmeyin ;P

MALZEMELER:
2 adet yumurta
100 gr sade yoğurt
1 diş sarımsak
tuz, nane, pul biber
2 yemek kaşığı yulaf
1 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI:
Zeytinyağı tavaya dökülür ve minik doğranmış sarımsak tavada döndürülür.
Tava kızınca  üzerine 2 yumurta kırılır.
Yumurta karıştırılarak pişirilir.
Pişen yumurta bir tabağa alınıp 5 dakika soğutulur.
Üzerine yogurt , yulaf ve baharatlar dökülür.
Süslemede de nane ve pul biber kullanılır.

Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok: