Bu yemek öncelikle kahvaltıda tercih edilebilir ya da hafif yemek tüketmek isteyenler için akşam veya öğlen yemeği olarak da tüketilebilir.
Çılbır için tarifler internette çeşitli.. Ortak tek yanı: Hepsinde yumurta ve yoğurt olması:)
Şimdi gelelim benim tarifime... Her yememde mutlu oluyorum. Nedeni çocukluğumda keşfedip aşırı sevdiğim bir tat olmasıdır belki ama, olsun. Kimi lezzetler yeter ki hep böyle mutluluk kaynağımız olsun:) Son sözüm: Sizleri de önyargısız olarak bu lezzeti yapıp denemeye davet ediyorum.... Evet... Bu bir davet postudur. Duyduk duymadık demeyin, duyup da duymamazlıktan hele, hiç gelmeyin ;P
MALZEMELER:
2 adet yumurta
100 gr sade yoğurt
1 diş sarımsak
tuz, nane, pul biber
2 yemek kaşığı yulaf
1 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI:
Zeytinyağı tavaya dökülür ve minik doğranmış sarımsak tavada döndürülür.
Tava kızınca üzerine 2 yumurta kırılır.
Yumurta karıştırılarak pişirilir.
Pişen yumurta bir tabağa alınıp 5 dakika soğutulur.
Üzerine yogurt , yulaf ve baharatlar dökülür.
Süslemede de nane ve pul biber kullanılır.
Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder