17 Ağustos 2013 Cumartesi

MAYASIZ PİŞİ

Mayasız Pişi (10 Dakikada) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  1. İlk olarak yumurta, su ve yoğurdu çırpma teliyle çırpalım.
  2. Tuz, kabartma tozu ve unu da yavaş yavaş ekleyerek yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  3. Hamuru ikiye bölüp yuvarlayalım.
  4. Merdane yardımıyla ne kalın ne ince bir hamur açalım.
  5. Daha sonra çay bardağı yardımıyla keselim.
  6. Ortalarına çay kaşığının sapıyla delikler açalım.
  7. Yapışmaz tavamızı yağlayalım.
  8. Yağımız kızınca hamurları atalım.
  9. Kontrollü şekilde altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  10. Havlu kağıt serilmiş tepsiye çıkaralım.
 İçine peynir koyunca daha bir hoş oluyor.  Denemenizi öneririm 

Hiç yorum yok: