Bu.da.dilim.sütlaç...Normal.kasede.sütlaçlarla.kıyaslanamaz.bile...Hem.kesip.yenebilmesi.açısından.hem.de.saklama.kolaylığı.açısından.hem.de.daha.yoğun.lezzetinden.dolayı.çok.beğendiğim.bir.tat.oldu.bu.yaptığım...
Dilim Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- 4,5 su bardağı süt
- 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı su
- Üstüne tarçın, fıstık vb…
Dilim Sütlaç Tarifi Yapılışı
İlk olarak pirinçler yıkanıp 1,5 su bardağı suyla haşlanır. Haşlanan pirinçlere süt, nişasta ve şeker eklenip kaynayana kadar karıştırılarak orta ateşte pişirilir. Kaynadıktan sonra 3-5 dk daha kısık ateşte pişirilmeye devam edilir. Ocaktan alınınca biraz ıslanmış tepsiye dökülür. (Not: Ben Dikdörtgen cam tepsi kullandım.) Oda ısısında soğuyana kadar bekletilir. Sonra üstü kapatılıp dolaba konur. Dolapta dilimlenecek kıvama gelene kadar (2-3 saat) bekletilir.Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder