Evet hanımlar... Demiştim ki bir önceki postumda, tarifleri sizlerle paylaşıcağım. Bu benim damat tadıma tam uygun bir lezzet.. Bakalım size de uyucak mı, yorumlarınızı bekliyorum:) Hem de yapımı pratik.. Acil misafir dahil kolaylıkla yapılabilecek bir tarif... Tam tarifimi uygularsanız da iddia ediyorum aynısını tutturursunuz. Çok mu iddialıyım ne ;)
Şimdi gelsin tarifler :)
MALZEMELER:
1 su bardağı şehriye ( 2 kişilik yapıyorsanız 1/2 subardağı yeterli... Diğer malzemeler aynı)
1/2 demet dereotu ( Yoksa maydanoz)
1 kutu komserve mısır
7 adet minik doğranmış salatalık turşusu
1 adet limon
1er çaykaşığı pulbiber, kırmızıtozbiber, tuz
2 çorbakaşığı sıvı ayçiçek yağı
YAPILIŞI:
- 1 subardağı şehriye üzerini geçecek şekilde su, 1 tatlıkaşığı tuz, 3 damla sıvı yağ ile derince bir tencerede kısık ateşte kaynadıktan itibaren 10 dk kadar pişirilir. (Arada bakılmalı suyu bitmiş mi diye ;) )
- Şehriyeler bir süzgeçte süzülür ve süzgeçteyken üzerine çeşmeden su açılır ve yıkanır. ( Böylece yapışması tam engellenir. Diri olur) Sonra servis kabına tam süzülmüş şehriyeler konulur.
- Dereotu, turşu minik minik doğranır. Mısır da konservede suyundan süzülür.
- Limon sıkıcağında limonun suyu sıkılır.
- Servis kabındaki şehriyelerin üzerine mısır, dereotu, limon, baharatlar, tuz, yağ eklenir ve alttan üste ezmeden salatamız karıştırılır.
- Veee.... Salatamız hazırrr :)
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder