En sevdiğim lezzetlerden biridir mercimek köftesi.. Hele bir de baharatını tam denk getirebildiysem demeyin keyfime... Evet.. Şimdi sizlerle bu mükemmel lezzetin tarifini paylaşacağım..
MALZEMELER:
SARMAK İÇİN:
Birlikte sarıp yemek adına marullarınızı güzelce yıkayıp ayrı bir tabağa koyun. Onlar oracıkta duradursun :)
SALATASI İÇİN:
8 dal taze soğan
yarım demet maydanoz
yarım subardağı sıvıyağ
KENDİSİ İÇİN:
2 subardağı kırmızı mercimek ( üzerini su geçene kadar su )
1,5 su bardağı köftelik bulgur
İÇ MALZEME:
1 baş büyük boy sogan
1 yemekkaşığı salça
1 çaykaşığı kimyon
1 çaykaşığı nane
1 çaykaşığı karabiber
1 çaykaşığı pulbiber
1 talıkaşığı tuz
5 diş sarımsak
5 adet limon suyu
YAPILIŞI:
- 2 subardağı kırmızı mercimek üzerini su geçene kadar su koyulur ve su bitene kadar haşlanır.
- 1,5 subardağı köftelik bulgur da eklenir ve karıştırılır. Tencerenin kapağı kapatılır. O sıcaklıkta bulgur da kabarır.
- 1 baş sogan kavurulur ve içine 1 yemekkaşığı salça koyulur. İçine 1'er tepeleme çay kaşığı kimyon, nane,karabiber,pulbiber, 1 tatlıkaşığı tuz, 5 diş dövülmüş sarımsak eklenir.
- Mercimekli bulgur geniş bir leğene alınır. Böylece daha rahat soğur.
- 5 adet limon suyu soğumuş mercimek karışımına dökülür.
- Soğumuş soğanlı karışım da mercimek karışımına dökülür.
- Bunlar güzelce yoğurulur.
- En son ince kıyılarak hazırlanmış salata da eklenir. Ve salatanın ölmemesi için fazla bastırılmadan karışım yoğurulur.
- Deneyenlere şimdiden afiyet olsun... Bence eşsiz bir lezzet :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder