MALZEMELER:
Yarımdemet semizotu
4 yemekkaşığı yoğurt
1 çaykaşığı zeytinyağı
nane,pulbiber,tuz
1 diş sarımsak
NOT1= Sebze ve et tahtanız ayrı olursa bakteri üremesini minimize etmiş olursunuz ki bu çocuklarınıza, eşinize, size daha sağlıklı hayat demektir.
YAPILIŞI:
- Yarım demet semizotu sirkeli suda 5 dk bekletmek suretiyle güzelce yıkanır. Sebze tahtanızda 1 parmak kalınlıgında doğranır.
- 1 diş sarımsak sarımsak dövceğinde tuz konarak sakızlaşana kadar dövülür. Yoğurtla ayrı kapta güzelce çırbılır. İçine doğradığınız semiz otu ve 1 çaykaşığı tuz eklenerek güzelce karıştırılır.
SUNUM VE SÜSLEME:
Nane ve pulbiberle salatamız süslenir. ( Bu süsleme sitili dilediğinizcedir. Farklı süslemeleri denemekten korkmayın) Dilerseniz benim yaptığım gibi 6 yaprak semizotundan gül yaparak ortasına koyabilirsiniz. Ve 4 yaprak nane ile de etrafını süsleyebilirsiniz. Slatamız hazırdır, deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder