Öncelikle bu benim çok beğenerek yaptığım bir tatlıdır. Evde her zaman hazır puding olmuyor. Böyle zamanlarda yapması hem pratik, hem de hafif bir tatlı hazırlanabilir ki o tatlılıardan biri de budur.
Söylediğim ölçülerden yaparsanız bu şekilde kaselere bu miktarda tam 4 kase çıkmakta ve yoğunluk olarak da çok ideal bir yoğunluk olmakta...
MALZEMELER:
1 adet yumurta
4,2 subardağı süt (0.2 suyun buharlaşma payıdır)
1 yemekkaşığı tepeleme un
2 yemekkaşığı nişaşta ( mısır nişaştası olabilir ama diğerleri de olabilir. bu çok önemli değil)
1 subardağı şeker
3 yemekkaşığı kakao
1 yemekkaşığı tereyağı
1 adet vanilya
4 adet kakaolu petibör bisküvi
blendırda çekilmiş fındık (dilediğiniz miktarda)
YAPILIŞI:
- Yumurta,süt,un,nişaşta,şeker,vanilya,kakao derin bir tencereye konulur. Çırpma teliyle güzelce çırpılır.
- Kısık ateşte 5 dk kaynayacak şekilde devamlı çırpma teliyle karıştırmak suretiyle yapılır.
- Ocağın altı kapatılınca tereyağı eklenir ve güzelce çırpılır. Pudingimiz hazır ve bu kadar pratik..
SUNUM VE SERVİS:
- Servis kasesi puding yapışmasın diye güzelce ıslatılır.
- Pudingin yarısı 4 kaseye pay edilir.
- Kase başına 1 petibör bisküvi olacak şekilde kırmak suretiyle bisküviler kaselere konulur.
- Üzerine kalan puding yine 4 kaseye pay edilir.
- Blendırda çekilmiş ya da hazır çekilmiş halde alınan fındık ile kaseler dilediğinizce süslenir. Ben misafirlerimin baş harfini tercih ettim ya siz?:) Denediğiniz değişik süslenmiş alternatifleri bana mail atarsanız resmimim devamına isminizle birlikte ekleyebilirim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder