Bu ölçümden tam 45 adet ceviz büyüklüğünde toplar çıkıyor. Bu tatlı bence tam bir lezzet harikası.. Yalnız tereyağı olarak ben az kullanıyorum, normal ölçüsü yarım paket tereyağıdır bilginize.. ( Bu tereyağını havuç piştikten sonra ekliyorlar) Ama ne diyoruz: Obaziteden uzak bir ömür istiyoruz. O zaman fazla yağa veda ediyoruz:))
MALZEMELER:
1 paket petibör bisküvi
1 yemekkaşığı tereyağı
1 kg havuç rendesi ( 6 adet)
yarım subardağı yarı çekilmiş fındık ya da ceviz
hindistan cevizi ( içi için 3 yemek kaşığı+ dışı için ise tabakta gördüğünüz miktar)
yarım subardağı şeker
YAPILIŞI:
- Derin bir tencereye tereyağı konulur. Eriyince de havuç rendesi ve yarım subardağı şeker üzerine konulur. Kaynamaya bırakılır. Kaynayarak pişme süresi yaklaşık 20 dkdır. Sonra tamamen soğumaya alınır.
- Havuçlar derin bir kaba alınır.
- Petibör bisküviler doğrayıcıda, tamamen un oluncaya kadar çekilir.Havucun üzerine dökülür. ( Ya da elle de un haline getirebilirsiniz)
- Fındık veya cevizle, 3 yemekkaşığı hindistan cevizi de havucun üzerine dökülür.
- Tüm karışım güzelce yoğurulur.
- Resimdeki gibi çukur geniş bir yemektabağına hindistancevizi dökülür.
- Yoğurulan karışım, ceviz büyüklüğünde toplar haline getirilip, hindistan cevizine batırılıp resimdeki gibi bir tepsiye dizilir.
SUNUM VE SÜSLEME:
Bir kürdan batırarak resmimdeki sunum şık duruyor. Kürdanın ucuna da mavi boncuk vs de takarsanız, o sunumunuzu yapan ellerinize sağlık diyen çok arkadaşınızı duyacaksınız:) Üstlü-altlı sunum tabağınıza hele koyarsanız bir de bu lezzeti, varmayın misafirlerinizin göz keyfine :)) Deneyenlere şimdiden afiyet olsun..
19 yorum:
Çok beğendim! Teşşekkürler.
Deneme fırsatınız olduysa afiyet olsun:)
bu tarifi tamamen yağsız deneyebilirsiniz.havuç ve şeker beraber ocağa konduğunda sulanıyor.yani yapışma vs tehlikesi yok dolayısı ile kendi suyu yetiyor.yağsız hafif ve lezzetli bir tarif.ayrıca üzerini birde çiğ haşhaş ile süsleyin onun tadınıda beğeneceğinizi düşünüyorum.
sevgilerimle:))
Evet su koymasak da olabiliyor; onu biliyordum. Ancak cig hashasla tamamen yagsiz hic denemedim ki mutlaka deneyecegim ve onun da resmini burada paylasacagim. Yorumunuz icin cok tesekkur ederim:) Bol lezzetli sofralar dilerim :)
Küçükken ablam yapmıştı çok beyenmiştim hala tadı aklımda annem nasıl yapıldıgi hakkinda biraz bilgi verdi bende havuçlu kürdan tatlısina baktım burada buldum deneyeceğim işallah güzel olur
Bu tarifi bir gun onceden mı yapmak lazım yoksa aynı gun daha mı iyi oluyor
ceviz veya fındıksız olmaz mı
Bende simdi denicm insll guzel olur
esracım umarım guzel olmustur.. yorumunu yenı gordugumden anca cevaplayabıldım
özden hanım ıkısı de fark etmez ancak bıraz buzdolabında beklese daha ıyı olacagından bır gun önceden yapıp buzdolabında üzeri kapalı olarak bekletırsenız daha ıyı olur bence
ceviz de fındık da eklemesek olur.. sadece onlarla daha lezzetlı oluyor.
hasret hanım umarım guzel olmustur. sonucları beklıyorum :)
Ben de beğendim güzel oldu, teşekkürler. 1 çay kaşığı tarçın da eklenebilir.
afiyet olsun..evet tarcın da guzel olur:)
Yorum Gönder