MALZEMELER:
6 subardağı süt
1,5 tepeleme yemekkaşığı un
3 tepeleme yemekkaşığı nişaşta
1,5 subardağı şeker
1 adet vanilya
1 adet yumurta
1+1(2) adet muz (1 adeti içine, 1 adeti süslemeye)
1,5 yemekkaşığı tereyağı
12 adet çilek
çikolata sos
12 adet kakaolu petibör bisküvi
YAPILIŞI:
- 1 adet muz rendenin ikinci büyük kısmında rendelenir.
- Süt,un,nişaşta,şeker,vanilya,yumurta,muz rendesi tencereye konur ve çırpma teliyle güzelce karıştırılır.
- Kısık ateşte ocakta kaynayana kadar çırpma teliyle karıştırılarak pişirilir.
- 3 dk kadar karıştırılarak kaynatmaya devam edilir.
- Altı kapatılınca tereyağı eklenir ve çırpma teliyle güzelce karıştırılır. Pudingimiz hazır..
SUNUM VE SÜSLEME:
- Minik dondurma kaseleri suyla ıslatılır ki puding kaba yapışmasın.
- Pudingin yarısı 12 kaseye pay edilir.
- Kase başı 1'er petibör bisküvi kaselere kırılarak konur.
- Kalan puding bunun üzerine 12 kaseye pay edilir.
- Çilek,muz ve çileğin üzerine çikolata sos olmak üzere süsleme yapılır. Buzdolabında soğumaya atılır.
- Deneyenlere şimdiden afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder